Industrieel reinigen met een industriële pyrolyse oven

pyrolyse ovenIndustrieel reinigen kan op diverse manieren. Doorgaans  kan er gekozen worden tussen zandstralen, chemische reiniging of ultrasoon. Iedere vorm van reiniging heeft zijn voor- en nadelen. Het gebruik van chemische middelen is niet altijd verstandig bij diverse materiaalsoorten. Zeker niet indien het te reinigen product gevoelig is aan deze producten. Hierdoor kan schade ontstaan die misschien niet met het blote oog te zien is. Door meermaals chemisch  te reinigen kan deze schade zich verder uitbreiden waardoor het niet alleen zichtbaar wordt, maar ook een groot gevaar vormt voor de werking of toepassing van het materiaal.

Ontlakken middels Ultrasoon reinigen

Een alternatief is ultrasoon reinigen. Doordat er hier geen gebruik wordt gemaakt van chemische middelen is het een stuk veiliger om producten middels ultrasoon geluid te reinigen van verven en lakken. Voor kleiner materiaal in kleine hoeveelheden is dit de perfecte manier. Indien de materialen groter zijn en er grote hoeveelheden tegelijk gereinigd moeten worden, biedt ultrasoon reinigen geen oplossing. De kosten voor grotere baden zijn dan te hoog en wegen niet op tegen andere reinigingsmethoden.

Industrieële reiniging van materialen middels een pyrolyse oven.

Om een optimaal resultaat en een langere levensduur van uw materialen te garanderen is het gebruik van een goed reinigingsmiddel van groot belang. Deze is te behalen door materialen te reinigen door middel van een pyrolyse oven. Deze industriële pyrolyse reinigingsovens zijn in staat om zonder schade verven, lakken en harsen van materialen te ontbinden.  Dit gebeurt niet middels vuur maar door middel van een gecontroleerde ontbinding van de stoffen op de materialen.

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze producten of contacteer ons voor meer informatie omtrent pyrolyseren.