emo oven 1  emo oven 2  Elektromotoren Pyrox  Elektromotoren detail Pyrox

Toepassingen elektromotoren industrie

De Pyrox laag zuurstof oven is niet alleen geschikt voor het reinigen van industriële onderdelen maar ook bijzonder goed toepasbaar voor herwikkelen of reviseren van elektrische motoren en transformatoren. Dankzij het unieke design is de pyrolyse oven in staat elke soort en vorm elektromotor of transformator te pyrolyseren. Tijdens dit proces worden de harsen die zich op de motoren bevinden gesmolten. Hierdoor wordt het zeer gemakkelijk om de koperen windingen te vervangen. Dankzij de gelijkmatige stralingswarmte kunnen er geen burn spots worden gevormd. Dit betekent dat de elektromotorgeen schade wordt toegebracht.

De werking van de laag-zuurstof oven van Pyrox.

Op het gebied van milieueisen lopen de laag-zuurstof ovens van Pyrox voorop! Alle ovens voldoen ruimschoots aan de strenge milieueisen. Dit komt onder andere door de nabrandkamer die in iedere laag-zuurstof oven is voorzien. Deze ruimte, met een grote hoeveelheid zuurstof, is in staat om de vrijgekomen gassen te ontbranden waardoor er geen schadelijke uitstoot ontstaat. Het milieu blijft dankzij deze techniek vrij van schadelijke stoffen.

Pyrox Reinigingsovens

De Pyrox reinigingsoven is uniek in zijn soort en verschilt van de standaard uitbrandovens. Zo speelt het gehele proces zich af in een zuurstofarme omgeving. Hierdoor worden de materialen gelijkmatig opgewarmd en is vervorming uitgesloten. Om dit te bereiken worden indsutriële branders met een separate lucht-gas straat toegepast. De temperatuurcontrole is daardoor optimaal en de te reinigen materialen behouden hun oorspronkelijke specificaties.
Alle Pyrox reinigingsovens voldoen ruimschoots aan de strenge milieueisen. Dit komt onder andere door de nabrandkamer die in iedere Pyrox oven is voorzien. Deze ruimte, opgewarmd tot minimaal 850°C, is in staat om de vrijgekomen gassen te ontbranden waardoor er geen schadelijke uitstoot ontstaat. Het milieu blijft dankzij deze techniek vrij van schadelijke stoffen. Om dit geheel in goede banen te leiden zijn alle pyrolyseovens uitgerust met een eenvoudig te bedienen controlepaneel. Door middel van ons eigen ontworpen programma is de oven in staat om alle gegevens op te slaan en te verwerken in grafieken en tabellen.

Geavanceerde sturing: Een combinatie van eenvoud en hoogwaardige prestaties

Ook de besturing van een Pyrox Reiniginsoven is uniek in zijn soort dankzij de zeer geavanceerde sturing van Jumo. Dankzij het grote touchscreen scherm worden zijn functies overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen. U heeft ten alle tijden een compleet overzicht van de oven.

Hebben wij uw interesse gewekt en wenst u meer informatie? Contacteer ons en wij nemen spoedig contact met u op.